Ordförklaring

CMS, Publiceringsverktyg = Content Management System (= publiceringsverktyg). Ett system som gör att du själv enkelt kan göra dina ändringar direkt i webbläsaren, på din egen dator. Joomla är ett av världens mest använda och bästa CMS.

Joomla = Namnet Joomla kommer från det swahiliska ordet Jumla som betyder "alla tillsammans"!

Open Source = Öppen källkod. Det betyder att du är fri att läsa och ändra koden i ett program så att det passar dig. Öppen källkod medför bl.a. att du slipper betala dyra licenser i slutänden.

Joomla Publiceringsverktyg, CMS

Skriv ut Skicka sidan

Sköt din hemsida själv på ett enkelt sätt!

Med ett publiceringsverktyg (CMS = Content Management System) kan du själv enkelt sköta din hemsida, och uppdatera själv utan förkunskaper. Du kan ändra texter, lägga in bilder och pdf:er, skapa länkar och nya sidor och så vidare. Det som behövs är en internetuppkopplad dator och en webbläsare som t.ex. Internet Explorer eller Firefox. Ändringarna utför du oberoende av var du befinner dig. På resa, på semestern, hemma, på jobbet.

Enklare kan det inte bli

Texteditor i Joomla. Klicka för att förstora bilden!Du behöver inga förkunskaper för att sköta din hemsida med ett Joomla!-baserat CMS. I våra webblösningar ingår både support och utbildning.

Du gör dina ändringar i en texteditor som påminner om Word (se bilden till vänster av hur den sidan du just läser ser ut i texteditorn) och sparar — och genast är din hemsida uppdaterad och klar! Enklare kan det knappast bli!

Dina besökare uppskattar förstås att det händer saker på din webbplats och din hemsida blir levande och aktuell.

 

Din hemsida är fortfarande en vanlig hemsida

Utåt ser din webbplats ut precis som vilken hemsida som helst. Den är skapad med tonvikt på funktionalitet, användar- och sökmotorvänlighet och med design anpassad efter din verksamhet och din målgrupp.

Läs mer om vårt tänkande när det gäller hemsidor!

Skillnaden mot en statisk hemsida som är byggd i html är att du själv kan ändra innehållet så att din hemsida alltid är aktuell. Den blir också oerhört flexibel när det gäller att ändra utseende, innehåll eller lägga till ny funktionalitet. Du kan lägga in obegränsat antal sidor och menyer samt ha olika layouts för olika sidor på webbplatsen.

Olika användargrupper / Inloggning

Med Joomla! CMS-system kan du låta företagets medarbetare få olika behörighet till olika delar av hemsidan genom att ge dem olika rättigheter. De loggar in direkt via hemsidan och kan bara göra ändringar på de sidor de har behörighet till. Vissa kanske ska kunna skriva nya artiklar medan andra även ska kunna publicera de nya artiklarna.

En annan viktig funktion med inloggning är att du kan ge vissa kunder inloggningsuppgifter så att de kan gå in och hämta dokument som du kanske inte vill att alla ska kunna ta del av. Du kanske även har extra sidor för de som loggar in.

Systemet är helt kostnadsfritt

Joomla! CMS-system som du erbjuds är helt kostnadsfritt. Du betalar endast för den tid det tar oss att utveckla och anpassa din webbplats för Joomla!. Systemet har inga dyra licenser eftersom det är ett s.k. Open Source-program (öppen källkod). Joomla! förbättras dagligen av tiotusentals systemutvecklare över hela världen. Det är ett av marknadens mest kraftfulla och använda publiceringsverktyg. Joomla! är sökmotorvänligt, säkert och enkelt att arbeta med.

Läs mer om Joomla!, populärast bland Open Source CMS

Läs mer om publiceringsverktyget Joomla! CMS »

Lägg till fler funktioner efter hand som dina behov ökar!

I Joomla! CMS finns ett flexibelt system för att enkelt lägga till extra funktionalitet i form av tilläggsprogram (plugins). Det finns även en stor mängd plugins att tillgå för att tillföra avancerade funktioner som t.ex. webbshop, forum eller översättningsverktyg för flerspråkig webbplats.

Detta ger dig möjlighet att starta med en enklare hemsida och lägga till fler funktioner när du behöver det.

 

Hemsidor & övrig webbutveckling

Hemsidor
Publiceringsverktyg
E-handel/Nätbutik
Flash
Style-IT Media webbyrå i Mariefred, Mälardalen bygger hemsidor i det prisbelönta CMS-systemet Joomla, som är både sökmotorvänligt och användarvänligt. Vi bygger funktionella hemsidor för företag, organisationer och föreningar samt privatpersoner. Webbutveckling i stora och små webbprojekt med open source. Webbdesign, struktur och annan utformning görs så att din hemsida blir anpassad efter din målgrupp och ditt företags profil. En genomtänkt webbdesign ger en välstrukturerad hemsida med ett lättillgängligt innehåll och snygg layout. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hemsidor »
Style-IT Media
Hammarvägen 50
647 30 MARIEFRED
Tel: 070-668 53 06
E-post: info@style-it.com
© 1999-2024 Style-IT Media webbyrå. Vi hjälper företag att synas på webben!